среда, 24. јун 2015.

Како се на адекватан начин заштитити од сунца


Као сто смо у претходном посту писали, постоје бројни позитивни и негативни утицаји сунца на нашу кожу. Да бисмо омогућили деловање оних позитивних ефеката, а опет спречили оне лоше, потребно је да се придржавамо неких основних правила.


1. ДОБА ДАНА
Пре него што пођете на сунчање добро погледајте на сат. Уколико је између 11 и 16h тада је највеће зрачење па размислите добро колико је паметно сунчати се у то време.

2.АДЕКВАТНА ГАРДЕРОБА
Ако морате ићи негде баш у време када је сунце "најјаче" а имате светао тен и веома лако горите на сунцу, једна од опција је да своју кожу заштитите одећом. 
Бирајте светле боје, што светлије. Најбоље бела која највише одбија зраке. 
Такође је битно да одаберете прави материјал, који би требало да буде природан, танак и да одећа не иде уз тело како бисте лакше поднели врућину.

3. ШЕШИРИ И НАОЧАРЕ ЗА СУНЦЕ
Ова два модна детаља могу вам јако добро послужити да се "изборите" са сунцем. Зато, искористите их на најбољи могући начин.


4.КРЕМЕ СА ЗАШТИТНИМ ФАКТОРОМ
Мислим да сви знате колико је битно користити их , а мало више о томе шта је SPF, како одабрати праву крему и како је користити правилно- врло ускоро на нашем блогу!

5. ЗАШТИТИТЕ КОСУ 
Искрено, никада нисам имала проблем са косом током лета а да је последица њеног оштећења сунце. То је зато што се не сунчам нешто много, тако да из свог личног искуства не могу много рећи о томе. 
Међутим, упозната сам са разним искуствима других девојака. Коса током лета може да вам постане знатно слабија, сува и оштећена. Тако да уколико се излажете сунцу свакодневно по више сати, набавите препарат за заштиту косе и нећете имати бриге.
Ове препарате можете купити као готове али можете их и сами направити коришћењем неких основних препарата које већ, сигурна сам, имате код куће. Можете да спремите ваш препарат на брз, једноставан и јефтин начин. И о томе у неком од следећих постова. 

Oва правила су нека од основних којих би требало да се придржавате у летњем периоду. Не заборавите и чињеницу да КОЖА ПАМТИ!!
Зато будите одговорни према њој, негујте је и заштитите јер ће се касније исплатити и биће вам захвална...сигурно!


                                                                Аутор:
                                                                Марија Милинковић

Нема коментара:

Постави коментар