четвртак, 25. јун 2015.

Како да направите препарат за заштиту косе од сунца - брзо и једноставно!

У једном од претходних постова сам писала на тему заштите од сунца и као једну од битнијих ставки сам навела заштиту косе.



Ово се посебно односи на девојке које иду на море јер морска вода тј. со из воде додатно исушује косу. Због тога је неопходно да сваки пут чим изађете из воде исперете косу чистом водом и нанесете препарат за заштиту. 

Такође, они који не иду на море али зато воле да се сунчају требало би код себе увек да имају бочицу овог препарата.

ПОТРЕБНО:
  • празна бочица са распршивачем запремине од 100мл
  • пречишћена или дестилована вода 60мл
  • балзам за косу 10мл
  • уље за сунчање 20мл
  • ваше омиљене капи за косу-10мл
Напомена: ако немате уље за сунчање или било који други препарат са заштитним фактором у течном стању, можете користити и крему, али препоручује се уље због лакше израде.

ИЗРАДА:
Сипате дестиловану воду у обичну флашицу, додате балзам и мућкајте око 2 минута. Затим додајте уље и капи за косу и поново измућкате док не буде хомогено. 
И ваш препарат је готов!! 

Спреј наносите на косу пола сата пре излагања сунцу да би коса упила препарат. Стављајте мале количине да вам се коса не би брзо измастила. Док се сунчате, на сваких пола сата до сат времена додајте по мало препарата.
Ипак, мој савет вам је да не претерујете много са излагањем сунцу, јер онда вам ни најквалитетнији препарат не може помоћи.


                                                                        Аутор:
                                                                        Марија Милинковић




Нема коментара:

Постави коментар