петак, 26. јун 2015.

Како се изборити са целулитом


Целулит је непријатељ изгледа сваке жене. Изражен је код жена где због нагомилавања масноће и токсина испод коже, везивно ткиво слаби и настаје деформитет коже који подсећа на поморанџину кору. Настаје као последица микроциркулације поткожног ткива. Од целулита пати чак 80% жена. Ево неколико корисних савета како се изборити са "поморанџином кором".


ИСХРАНА

Јако је битно да коригујемо нашу исхрану а то значи да избацимо слаткише, разна пецива од белог брашна и све што је масно, пржено и слано (прекомерна со у исхрани задржава воду у организму). А да уносимо доста поврћа,воћа и орашастих плодова као што је лимун, киви и паприка  (намирнице богате витамином Ц ), банане, брескве, грашак, ораси и бадеми (намирнице богате калијумом), артичока, купус и ананас (природни диуретици и антиоксиданси).
  
У борби против целулита важно је избегавати стрес, пушење и алкохол!! 

УНОШЕЊЕ ТЕЧНОСТИ

Организму је потребно обезбедити што више течности како би се убрзала размена материја и избацивање токсина. Препоручљив дневни унос воде је од 1,5л -2л у ту воду да би имали још бољи ефекат можете додати и млевену љуту папричицу, насецкани лимун и краставац. Од чајева можете пити маслачак (прочишћава организам и помаже у борби против сувишних килограма и целулита) заслађен са медом или незаслађен, коприву, преслицу, петељки трешања који такође имају добар ефекат у лечењу целулита. Обавезно избаците газиране сокове.

ФИЗИЧКА АКТИВНОСТ

Да напоменем за елиминацију целулита јако је битна физичка активност немојте да очекујете резултате ако се не крећете!!! Не треба занемарити ни свакодневно вежбање, шетање и трчање убрзава процес губљења целулита, Пливање је јако делотворно за целулит јер самим пливањем вода масира цело тело и подстиче циркулацију. 

КУЋНА НЕГА

Кућна нега је такође једна од битнијих ставки у уклањању целулита. Док се туширате масирајте чвршћим сунђером  део тела који је захваћен целулитом. Пилинг може да послужи као добро средство у борби против целулита (како сами да направите пилинг за тело у неком од следећих постова). Свако вече можете користити уље од бршљана или рузмарина  тако што ћете да умасирате у кожу (бршљан и рузмарин додатно убрзавају циркулацију).
 

Придржавајте се ових савета будите упорни и резултати неће изостати!!


       :Аутор
Сара Рађен
  

 

Нема коментара:

Постави коментар