субота, 15. август 2015.

5 ОСНОВНИХ СТВАРИ У НЕЗИ ЛИЦА

Сви ми, који бринемо о нашој кожи, највише пажње обраћамо на негу лица. Наравно, нега тела не треба да буде запостављена и свакако да је једнако важна, али лице је оно што чини највећим делом нашу спољашњу лепоту. Па да видимо које су то ствари које морате поштовати да би ваша кожа лица била блистава и негована.

1. ЧИСТИТЕ ЛИЦЕ ПРЕ СПАВАЊА
Најбитнија ствар када је нега лица у питању. Џабе вам скупе креме и козметички третмани ако сами код куће не бринете о својој кожи. Без обзира на то да ли сте преко дана имали шминку или не, лице мора бити очишћено. 

2. ХИДРИРАЈТЕ КОЖУ
Свако јутро на лице нанесите хидрантну крему или серум. Хидратација коже је јако важна независно од тога који тип коже имате. Зато се потрудите да ову ствар не избегнете ујутру.

3. НЕ ЗАБОРАВИТЕ ПРЕДЕО ОКО ОЧИЈУ
Предео коже око очију је део лица који први показује боре- знаке старења, који се код неких појављују интензивније око 30.године. Такође, овај део је знатно сувљи у односу на остатак коже, па тако захтева посебну негу. Све што треба је да нађете крему која вама одговара и која је намењена вашим годинама.

4. РЕДОВНО РАДИТЕ ПИЛИНГ
На сваких 7-15 дана, потрудите се да урадите пилинг лица. Нанесите мало препарата на образе, чело, нос и браду и масирајте кружним покретима лице 5-10 минута. Потом исперите све водом.

5. КОРИСТИТЕ МАСКУ ЗА ЛИЦЕ
Потпуна нега лица не може да прође без маске за лице. Изаберите ону која одговара вашем типу коже. Користите је бар једном недељно. Најбоље је да маску ставите на лице одмах након пилинга јер ће тада имати најбољи ефекат.

Придржавајте се ових савета и ваша кожа ће вам бити захвална.

                                                              Аутор:
                                                Марија Милинковић
                                           


Нема коментара:

Постави коментар